Ostatki w klubie „Regina" i „Magdalena".

13 lutego br. w  „Reginie” i „Magdalenie" obchodziliśmy zgodnie z tradycją tak zwane  Ostatki,. Jak nakazuje obyczaj zajadamy się w tym dniu pysznym śledziem, żegnając karnawał. W klubie „Magdalena” z tej okazji zorganizowano konkurs na wiele  potraw, sałatek i przystawek sporządzonych na bazie śledzi. Autorskie potrawy były wystawione do degustacji przez wszystkich biorących udział w tym spotkaniu. Po degustacji przydzielane były punkty i po podsumowaniu, najlepsze smakowo okazały się potrawy Kazimiery Krzysztofik, Marii Górniak, Janiny Urbańczyk i Romana Graczyk. Również w klubie „Regina" uczestnicy spotkania przygotowali potrawy według własnych, sprawdzonych przepisów. Był to czas na wspólne rozmowy, wymianę przepisów kulinarnych i opowieści o tradycjach. 

 

Opublikowano: 2024-02-28