Oświadczenie o rezygnacji z przesyłania korespondencji masowej na podany adres korespondencyjny inny niż adres w zasobach Spółdzielni

Proszę o wypełnienie poniższych danych.

Niniejszym pismem składam rezygnację z przesyłania kierowanej do mnie korespondencji masowej z Tyskiej Spółdzielni Mieszkaniowej „OSKARD” na wcześniej wskazany przeze mnie adres korespondencyjny tj.

Oświadczam, że zostałam/em poinformowana/y, że zaprzestanie naliczania opłaty z tytułu doręczania korespondencji masowej na adres korespondencyjny będący poza zasobami Spółdzielni, nastąpi od drugiego (nie od następnego) miesiąca przypadającego po dacie złożenia oświadczenia.

Jednocześnie dokonuję wyboru sposobu dostarczania korespondencji masowej w następujący sposób, oświadczając że:
Potwierdzenie złożenia wniosku wyślemy na poniższy adres poczty elektronicznej
  1. W przypadku wyboru opcji dostarczania korespondencji na adres poczty elektronicznej wyrażam zgodę na kontakt drogą elektroniczną zgodnie Ustawą z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne w celu umożliwienia kontaktu e-mailowego w związku z prowadzeniem korespondencji dotyczącej spełniania obowiązków i realizacji uprawnień, wynikających z faktu posiadania tytułu prawnego do lokalu lub użytkowania takiego lokalu w zasobach zarządzanych przez Tyską Spółdzielnię Mieszkaniową „OSKARD”.
  2. Zgodę na kontakt drogą elektroniczną można odwołać w każdym czasie poprzez złożenie oświadczenia przesłanego elektronicznie w formie formularza dostępnego na stronie internetowej Spółdzielni bądź dostarczonego w formie pisemnej osobiście lub za pośrednictwem przesyłki pocztowej na adres siedziby Spółdzielni:  ul. H. Dąbrowskiego 39, 43-100 Tychy.
  3. Zobowiązuję się do niezwłocznego, pisemnego poinformowania Tyskiej Spółdzielni Mieszkaniowej „OSKARD” o każdej zmianie adresu poczty elektronicznej.

Informacja odnośnie przetwarzania danych osobowych:

1. Administratorem Danych osobowych w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”) jest Spółdzielnia Mieszkaniowa „OSKARD" z siedzibą w Tychach, ul. Henryka Dąbrowskiego 39, 43-100 Tychy, nr tel.: 32 32-32-114, adres poczty elektronicznej: oskard@oskard.tychy.pl
  2. Z inspektorem ochrony danych można się skontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: iod@oskard.tychy.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w ramach realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora (art. 6 ust. 1 lit. F RODO) jakim jest prowadzenie korespondencji w formie tradycyjnej (papierowej) lub w formie elektronicznej z wykorzystaniem poczty e-mail z użytkownikami lokali w związku ze sprawowaniem zarządu nad nieruchomościami pozostającymi w zasobach Administratora.
  4. Państwa dane kontaktowe będą przetwarzane przez okres posiadania tytułu prawnego do lokalu, bądź do momentu zmiany preferencji w zakresie otrzymywania korespondencji, której nadawcą jest Administrator oraz przedawnienia ewentualnych roszczeń.
  5. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą podmioty upoważnione z tytułu przepisów prawa, w tym w szczególności sądy, policja, inne organy państwowe. Ponadto Państwa dane osobowe mogą być udostępniane operatorom pocztowym, oraz podmiotom przetwarzającym na zlecenie i w imieniu Administratora, na podstawie zawartych umów powierzenia przetwarzania danych osobowych, w celu świadczenia określonych w umowie usług, np. usług teleinformatycznych, takich jak dostarczanie lub utrzymanie systemów informatycznych, usług prawnych i doradczych.
  6. Posiadają Państwo: prawo dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania kopii tych danych, prawo do sprostowania danych, prawo do usunięcia danych – w przypadku, gdy ich przetwarzanie nie jest wymaganiem przepisu prawa, prawo do ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania.
  7. Każda osoba posiada ponadto prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) na niewłaściwe przetwarzanie jej danych.
  8. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest konieczne celem prowadzenia korespondencji dotyczącej spełniania obowiązków i realizacji uprawnień, wynikających z faktu posiadania tytułu prawnego do lokalu lub użytkowania takiego lokalu w zasobach zarządzanych przez Tyską Spółdzielnię Mieszkaniową „OSKARD”. Niepodanie danych uniemożliwi lub utrudni sprawną wymianę korespondencji na adres inny niż adres lokalu znajdującego się w zasobach TSM "OSKARD", którego dotyczy ta korespondencja.
  9. Żądania, oświadczenia i wszelką korespondencję dotyczącą danych osobowych należy przesłać w formie pisemnej na podany adres siedziby Administratora lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: oskard@oskard.tychy.pl
CAPTCHA obrazkowa
Wprowadź znaki widoczne na obrazku.
To pytanie sprawdza czy jesteś człowiekiem i zapobiega wysyłaniu spamu.